www.Dalafisk.se kan leverera till mer än 90 % av Sveriges befolkning.
Från Kiruna i norr till Ystad i söder.
Finns inte ert post nr med? Kontaka oss så försöker vi lösa det.
Kalix löjrom är en typ av löjrom som är känd för sin höga kvalitet och ursprungsskydd i Sverige. Den framställs av löja som fiskas i Kalix dalälv i Norrbotten. Löjrommen har en karaktäristisk smak och färg och är allmänt ljusorange till mörkorange i färgen. Den är också känd för sin milda smak och härliga sälta, vilket gör den till en populär ingrediens i en mängd olika maträtter. Kalix löjrom är en delikatess. Havets guld!
Löjrommen levereras i 500g burkar. Det går alldeles utmärkt att tina upp och sedan frysa om men tänk på att tina burken i kylen.
Hur länge kan man ha löjrom i kylen? Du kan ha löjrom i kylskåpet i ca 5 dagar om det är tillräckligt kallt, men vi rekommenderar att förvara den fryst.
Är det möjligt att frysa om löjrom som tinat? Ja den anses kunna frysas om nästan hur många gånger som helst utan att den tappar alltför mycket smak och kvalitet.
Hur länge kan man ha kalixlöjrom i frysen?Löjrom går bra att ha i frysen i ungefär i två år. Skulle den ha varit fryst längre så kan du smaka på den innan du slänger den.Om den smakar bra och inte upplevs slemmig eller annorlunda i konsistensen så är den med stor sannolikhet fullt tjänlig.
Näringsvärde / 100g: /126kcalFett2,3gVarav mättat fett0,4gKolhydrat15gVarav sockerart0gProtein24,5gSalt4,2g